luni, 19 decembrie 2016

Stăpâna bibliotecii




-Piți, cobori?

-Ce dai?

-Te pupă mama.

-Ceva mai consistent!

-Pateu fără pâine?

-Nț.

-Parizer?

-Nț.

-Desfac o conservă.

-De care ai?

-Pui cu vită.

-...

-Pește?

-...

-Scot niște cărniță din frigider.

-Am veniiiit!

duminică, 4 decembrie 2016

Mâțe la geam

 Pârșuca Roșie mă cheamă să mergem în grădină.
 Pârșa Neagră se uită dacă dușmancele ei, Piți și Roza, sunt cumva înăuntru.
 Mda, Roza e în casă și tocmai îi spune fiică-sii, Piți, „uite dragă cine speră să intre în cuibușorul nostru!”
(Această fereastră e principalul MÂȚODUCT al casei.) nota mea.
Piți visează adeseori cu privirele pierdute după zeci de păsărele care zboară, zboară, zboară...

joi, 1 decembrie 2016

Ușor, rapid, ieftin, gustos!


Avem aniversări în timpul postului. Ce e de făcut? O prăjitură de post!
„Negresa Bătrână” întrunește toate calitățile enumerate în titlul postării. Timp de preparare = 15 minute. Timp de coacere = 40 sau 45 de minute, depinde de cuptor.
Ingredientele se amestecă într-un vas în ordinea pe care o prezint, după care punem compoziția într-o tavă cu dimensiunea 25/30 cm peste hârtie de copt, fără să ungem tava sau hârtia. Să începem!
Puneți într-un vas 250 g de zahăr + 250 ml ulei . Amestecați bine. Adăugați o cană cafea ness concentrată și îndulcită. Amestecați și apoi adăugați 5 linguri gem de prune + 3 linguri de cacao pudră + 1 lingură ness pudră + 500 g făină + 1 plic de praf de copt și puțină sare. Amestecați totul până obțineți o compoziție omogenă. Coaceți până trece testul scobitorii.
Când prăjitura s-a răcit, ungeți-o cu gem de prune în strat subțire, doar cât să se lipească bine fulgii de cocos pe care îi veți presăra peste ea, atât cât negresa să încărunțească.
La mine, toți s-au grăbit să guste: Andrei, Piți, Tatra! Spre seară, prăjitura s-a terminat.