joi, 1 decembrie 2016

Ușor, rapid, ieftin, gustos!


Avem aniversări în timpul postului. Ce e de făcut? O prăjitură de post!
„Negresa Bătrână” întrunește toate calitățile enumerate în titlul postării. Timp de preparare = 15 minute. Timp de coacere = 40 sau 45 de minute, depinde de cuptor.
Ingredientele se amestecă într-un vas în ordinea pe care o prezint, după care punem compoziția într-o tavă cu dimensiunea 25/30 cm peste hârtie de copt, fără să ungem tava sau hârtia. Să începem!
Puneți într-un vas 250 g de zahăr + 250 ml ulei . Amestecați bine. Adăugați o cană cafea ness concentrată și îndulcită. Amestecați și apoi adăugați 5 linguri gem de prune + 3 linguri de cacao pudră + 1 lingură ness pudră + 500 g făină + 1 plic de praf de copt și puțină sare. Amestecați totul până obțineți o compoziție omogenă. Coaceți până trece testul scobitorii.
Când prăjitura s-a răcit, ungeți-o cu gem de prune în strat subțire, doar cât să se lipească bine fulgii de cocos pe care îi veți presăra peste ea, atât cât negresa să încărunțească.
La mine, toți s-au grăbit să guste: Andrei, Piți, Tatra! Spre seară, prăjitura s-a terminat.