luni, 20 iulie 2009

Animale în curte: câinii





Mda, fiinţele umane ţin nişte animale pe lângă casă, respectiv câini. Nu pricep la ce-or fi buni, dar primesc porţii consistente de mâncare! Nr. 1 e căţeaua Tatra. Caracteristici generale: rottweiler american, mare, exagerat de mare, blândă, dacă nu fugi, joacă jocuri stupide, îi place apa!, dacă latră, nu mai vine poştaşul. Fiinţa umană de sex masculin a adus-o acasă de Valentine's Day pe când era un pui scâncitor şi cu incontinenţă urinară. (atunci trebuia s-o elimin!)



Nr. 2 este Lupu. Mă înjură dacă vreau să-l pozez, aşa că l-am luat prin surprindere. E câine bătrân, a împlinit zece ani. A avut mai multe neveste, a rupt pantalonii mai multor persoane care au intrat în curte cu gânduri rele, e fost campion de lupte libere pe regiunea Pădure, iar în prezent e destul să-şi arate colţii, că toate cotarlele pleacă spăşite cu coada între picioare până la nas! Consumă foarte multă apă pentru a avea suficientă materie lichidă necesară marcajelor teritoriale...













Nr. 3 este tânăra Zizi, poreclită Zizoanca sau Titiţa. Trebuie să admit că este curajoasă, se repede să atace câini de două ori mai mari decât ea şi nu suportă să se apropie cineva noaptea de coteţele păsărilor. Se joacă cu Tatra de-a alergata, de-a prinde hoţu în pădure sau de-a... urcă mâţa-n pom. Deocamdată, Lupu o găseşte neinteresantă.




În sfârşit, nr.4 e o căţea maidaneză la propriu, adică adusă de pe maidan... O cheamă Fetiţa, e mama lui Zizi şi a fost "câine-vagabond". Fiinţa umană feminină a găsit-o în livadă şi-a hrănit-o o vreme. Într-o zi a descoperit că cineva i-a dat otravă. A reuşit s-o salveze şi-a adus-o în curte. Seara, când umanul masculin a venit acasă şi-a descoperit noul inhabitant, a izbucnit:

- Pentru Dumnezeu, femeie, te crezi Brigitte Bardot?

- Aha, deci nu-ţi place cum arăt!

Discuţia a mai continuat pe acelaşi ton în timp ce se puneau în vase tainurile pentru fiece animăluţ...